Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Schwarzwaldin kääretorttu

1 h 2 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 42 min

Schwarzwaldin kakku toimii mainiosti myös kääretortun muodossa. Lukijamme Pauliinan kehittelemässä kirsikkakääretortussa tumman suklaan ja kirsikoiden yhdistelmä on taivaallinen! 

Reseptin ainekset
10 annosta
Kääretorttupohja
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Voitelu
1/2 rkl
rypsiöljyä
Täyte
200 g
tuorejuustoa (maustamaton)
75 g
voita (pehmeää)
1 tl
vaniljasokeria
2 - 2 1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2-3 dl
kirsikoita (tuore tai marinoitu)
Kuorrutus ja koristelu
100 g
tummaa suklaata
2 dl
kuohukermaa
200 g
sokerimassaa (suklaan makuista)
1 rkl
kaakaojauhetta
2 dl
kirsikoita

Schwarzwaldin kääretorttu – ohje:

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  2. Öljyä leivinpaperi kevyesti rypsiöljyllä. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa 12–14 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset tuorejuusto ja voi. Sekoita vanilja- ja tomusokerit vähitellen vaahtoon.
  4. Halkaise kirsikat ja poista kivet. (Jos käytät marinoituja kirsikoita, kostuta pohja kevyesti marinointiliemellä.)
  5. Levitä pohjalle täyte ja kirsikat. Rullaa torttu paperin avulla ja nosta jääkaappiin.
  6. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Lisää jäähtynyt suklaasula vaahtoon vatkaten. Lusikoi suklaamoussesta noin 1 desi pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Levitä loppu mousse tortun pinnalle.
  7. Kauli sokerimassa kaakaon avulla levyksi ja nosta tortun päälle. Leikkaa päät.
  8. Pursota kirsikkakääretortun päälle ruusukkeita ja koristele kirsikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt