


Schwarzwaldin kääretorttu
1 h 2 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 42 min
Schwarzwaldin kakku toimii mainiosti myös kääretortun muodossa. Lukijamme Pauliinan kehittelemässä kirsikkakääretortussa tumman suklaan ja kirsikoiden yhdistelmä on taivaallinen!
Reseptin ainekset
10 annosta
Kääretorttupohja
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Voitelu
1/2 rkl
rypsiöljyä
Täyte
200 g
tuorejuustoa (maustamaton)
75 g
voita (pehmeää)
1 tl
vaniljasokeria
2 - 2 1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2-3 dl
kirsikoita (tuore tai marinoitu)
Kuorrutus ja koristelu
100 g
tummaa suklaata
2 dl
kuohukermaa
200 g
sokerimassaa (suklaan makuista)
1 rkl
kaakaojauhetta
2 dl
kirsikoita
Schwarzwaldin kääretorttu – ohje:
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
- Öljyä leivinpaperi kevyesti rypsiöljyllä. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa 12–14 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Vaahdota huoneenlämpöiset tuorejuusto ja voi. Sekoita vanilja- ja tomusokerit vähitellen vaahtoon.
- Halkaise kirsikat ja poista kivet. (Jos käytät marinoituja kirsikoita, kostuta pohja kevyesti marinointiliemellä.)
- Levitä pohjalle täyte ja kirsikat. Rullaa torttu paperin avulla ja nosta jääkaappiin.
- Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Lisää jäähtynyt suklaasula vaahtoon vatkaten. Lusikoi suklaamoussesta noin 1 desi pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Levitä loppu mousse tortun pinnalle.
- Kauli sokerimassa kaakaon avulla levyksi ja nosta tortun päälle. Leikkaa päät.
- Pursota kirsikkakääretortun päälle ruusukkeita ja koristele kirsikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat